Özel Güvenlik Sağlık Raporu Nasıl Alınır? (Detaylı Anlatım)
Özel güvenlik sağlık raporu nasıl alınır? Hangi hastaneden alınır? Özel hastaneden alınan rapor kabul edilir mi? Hangi doktorlar muayene edecek? Sağlık raporunun karar kısmında ne yazması gerekiyor? Sağlık kurul raporu ücretli mi? Farklı ilden alınan sağlık raporu kabul olur mu? Sağlık kurulu raporu için randevu nasıl alınır? Özel güvenlik sağlık raporunun kaç yıl geçerliliği vardır? İşte tüm bu soruların ve daha fazlasının yanıtını yazımızın devamında okuyabilirsiniz.
Özel Güvenlik Sağlık Raporu Nasıl Alınır?
Kursumuza kayıt olan kursiyerlerimize kurumumuz ücretsiz olarak sağlık raporu randevusu almaktadır. Kursiyerimiz olup rapor almakta sorun yaşayanlar iletişimsayfamızdan bizlerle irtibata geçebilir.
Ancak özel güvenlik raporunu ben kendim almak istiyorum derseniz iki farklı yöntem ile randevu alabilirsiniz.
Yöntem 1
Telefonunuzdan 182’yi arayıp, Merkezi Hekim Randevu sisteminden randevu alabilirsiniz. Telefonda sağlık kurulu bölümünden randevu alacağınızı ve özel güvenlik raporu alacağınızı söylemeniz yeterli olacaktır.
Yöntem 2
MHRS üzerinden randevu alabilirsiniz. MHRS‘ye girerek Sağlık Kurulu bölümünden randevu almanız gerekmektedir.
Bu arada İstanbul gibi kalabalık bir şehirde randevu almak zordur. Genelde randevular çok dolu olur. Bu nedenle kursiyerlerimize bu konuda destek veriyoruz. Sonuç olarak randevu için hastaneye gittiğiniz silahlı veya silahsız özel güvenlik olacağınızı mutlaka belirtmelisiniz.
Hangi Hastaneden Alınır?
Özel güvenlik sağlık raporu sadece ama sadece Devlet Hastanesinden alınabilir. Özel hastaneden alınan rapor kabul edilmemektedir.
Kimlik müracaatı esnasında raporun karar kısmına da bakılır. Karar kısmında silahlı özel güvenlik görevlisi olur veya silahsız özel güvenlik olur ibareleri geçmesi gerekir. Aksi ibarelerin geçmemesine ve hastaneye gittiğinizde bunu belirtmenizde fayda var.
Hangi Doktorlar Kontrol Edecek?
Rapor için hastaneye gittiğinizde genel anlamda 5 adet doktor kontrolünden geçersiniz. Bunlar ortopedi, nöroloji, psikiyatri, Kulak Burun Boğaz ve Göz doktorlarıdır.
Bu doktorlar toplamda iç hastalıkları, nöroloji, ruh sağlığı ve sinir hastalıkları, genel cerrahi, ortopedi ve travmatoloji, kulak burun boğaz hastalıkları, göz hastalıkları gibi hastalıklarınızın olup olmadığına bakarlar.
Sağlık Raporunun Karar Kısmında Ne Yazacak?
Sağlık raporunun karar kısmında silahlı iseniz silahlı özel güvenlik olur veya silahsız özel güvenlik olur ibareleri yazmalı. Silah ruhsatı almasında sakınca yoktur gibi ibareler emniyet tarafından kabul edilmez. Bu hususa çok dikkat etmelisiniz.
Özel Güvenlik Sağlık Raporu Ücretli mi?
Özel güvenlik raporu Devlet Hastanesinden alınır. Her ne kadar özel sigorta veya SGK’nız olsa da sizden ücret alınır. 2024 yılında bu ücret 1000 TL ile 1500 TL arasında değişmektedir.
Farklı İlden Alınan Sağlık Raporu Kabul Olur mu?
Örneğin İstanbul’da ikamet ediyorsunuz. Ancak sağlık raporunu Van ilinden almak istiyorsunuz. Bu durum kabul görür. İllaki ikametinizin olduğu ilden rapor almanıza gerek yok. Önemli olan Devlet Hastanesinden almak ve karar kısmında yazan ibaredir.
Özel Güvenlik Raporu Kaç Yıl Geçerlidir?
Raporun üzerinde yazar lakin 5188 Sayılı Kanuna göre geçerliliği 1 yıldır.