Özel güvenlik sağlık raporu nereden alınır? Ücreti ne kadar? Hangi bölümden alınır? Heyet raporu bölümleri nelerdir? Aile Hekimliğinden alınır mı? Sağlık raporu almak için hangi bölümlere gidilir? Randevu almak gerekir mi? İşte tüm bu sorularınızın yanıtını alacağınız detaylar yazımızın devamında olacak.
Özel Güvenlik Sağlık Raporu Nedir?
Özel güvenlik sağlık raporu, ilk defa silahlı veya silahsız özel güvenlik görevlisi olmak isteyen ile silahsızdan silahlıya geçmek isteyen adayların alması zorunlu olan sağlık raporudur. Ayrıca bu raporun devlet hastanesinden alınması şarttır. Özel hastane kabul edilmemektedir. Randevu almak biraz zor olsa da aşağıdaki not size yardımcı olacaktır.
NOT : Eğitim kurumumuza kayıtlı kursiyerlere özel güvenlik sağlık raporu randevusu ücretsiz olarak alınmaktadır.
Özel Güvenlik Sağlık Raporu Ne Zaman Alınır?
Özel güvenlik sağlık raporu normal şartlarda kursa kayıt olmadan önce alınan bir rapordu. Lakin bu şart sonradan değiştirildi. Yani ikinci bir emre kadar artık kursa kayıt olduktan sonra alınacak. Bununla alakalı bilgileri aşağıda görebilirsiniz.
Özel Güvenlik Sağlık Raporu Nasıl Alınır?
Özel güvenlik sağlık raporu almak için randevu almak şarttır. Randevusuz sağlık raporu alamazsınız. Bunun için MHRS‘ye giriş yapın. Açılan sayfada Randevu Al butonuna basın. Ardından açılan sayfadan bilgileri girerek giriş yapın. Sisteme girmek için e-devlet şifreniz ile giriş seçeneğini seçebilirsiniz.
Açılan sayfada hastane randevusu al diyerek ilerleyin. Seçmeniz gereken klinik adı,sağlık kurulu erişkin olmalı. Uygun olan hastane ve poliklinikleri seçtikten sonra randevu almış olacaksınız. Randevu gün ve saatinde hastaneye gittiğinizde gerekli muayene işlemleriniz biter ve heyet kararı sonrasında raporunuz E-Nabız sistemine düşer.
Hangi Doktorlara Görüneceğim?
Özel güvenlik sağlık raporu alırken gözükmeniz gereken doktorlar mevzuatta yazmaktadır. Hatta özel güvenlik görevlileri sağlık şartları yönetmeliğibu konu hakkında size geniş ve detaylı bilgi vermektedir. Lakin bizde buradan kısaca bilgi verelim. Bu soru aynı zamanda heyet raporu bölümleri nelerdir sorunun da cevabı olacak.
Aday sağlık raporu;
a) Dâhiliye,
b) Genel Cerrahi,
c) Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi,
ç) Kulak Burun Boğaz Hastalıkları,
d) Göz Hastalıkları,
e) Ortopedi ve Travmatoloji,
f) Sinir Sistemi Hastalıkları ve Beyin ve Sinir Cerrahisi,
E-nabız’da raporlarım kısmında durum bildirir sağlık raporu kısmında görebilirsiniz. E-devlette ise arma kısmına sağlık kurulu heyet raporu yazdığınızda çıkacaktır.